Súria es troba al nord-oest del Bages, una comarca que es caracteritza per la seva centralitat, ja que es troba en una posició intermitja entre el Pirineu i el litoral, i a 15 quilòmetres de Manresa, la capital comarcal.

La superfície del municipi és de 23,54 quilòmetres quadrats. La seva altitud és de 281 metres sobre el nivell del mar. Súria limita amb els termes de Navàs, Castellnou de Bages, Callús i Sant Mateu de Bages.

Súria es troba ubicada en una zona limítrofe entre la Depressió Central Catalana i els massissos prepirinencs. L’espai natural es caracteritza per la presència del riu Cardener, plenament integrat en la xarxa urbana, i per una orografia muntanyosa a causa de la seva ubicació entre les serres de Castelltallat, Castelladral i Castellnou de Bages. El cim més elevat és el Puig de Sanç (613 metres), a l’est del terme municipal.

La millora de la carretera de l’eix del Cardener en les darreres dècades han fet de Súria un municipi ben comunicat, a 13 quilòmetres de l’eix transversal per l’enllaç de Sant Joan de Vilatorrada i a 15 quilòmetres de l’eix del Llobregat per Balsareny. Súria es troba a 9 quilòmetres de Castelladral (Navàs), des d’on es pot contemplar una àmplia perspectiva de la Catalunya central.

Súria té un clima mediterrani típic de muntanya mitjana, amb una temperatura màxima mitjana de 32,5 graus durant l’estiu i una temperatura mínima mitjana d’1,3 graus durant l’hivern. La pluviositat anual mitjana és de 550 litres per metre quadrat, equivalent de 65 dies de pluja a l’any.

L’escut de Súria té un format caironat, amb corona mural de vila, una palmera de sinople que simbolitza sant Cristòfol, patrò de la vila, i tres xebrons de sable que recorden la formació geològica del Mig-Món